Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - سازمان بورس و اوراق بهادار در پی الزام فروش تمامی محصولات سیمان در بورس کالا امکان استفاده از اطلاعات افرادی که ثبت نام آن‌ها در سامانه سجام تکمیل شده را به بورس کالا و شرکت سپرده گذاری ابلاغ کرد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از سنا؛ سازمان بورس و اوراق بهادار در ابلاغیه‌ای به حامد سلطانی نژاد مدیرعامل بورس کالای ایران و حسین فهیمی مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت سپرده گذاری مرکزی از موافقت هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار با احراز هویت مشتریان سیمان با استفاده از اطلاعات اشخاصی که ثبت نام آنها در سامانه سجام تکمیل و کد معاملاتی دریافت کرده اند، خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در نامه سید مهدی پارچینی سرپرست مدیریت نظارت بر بورس‌ها آمده است: مطابق با صورتجلسه هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار در تاریخ 10 شهریور ماه و پیرو درخواست بورس کالای ایران طی نامه شماره 7347/201 مورخ 10 شهریور ماه با توجه به الزام فروش تمامی محصولات سیمانی در بورس و در راستای پاسخ به نیاز عمومی مصرف‌کنندگان و تسهیل صدور کد معاملاتی مراتب به شرح زیر تصویب شد:
«جهت احراز هویت مشتریان سیمان، بورس کالای ایران می‌تواند از اطلاعات اشخاصی که ثبت نام آن‌ها در سامانه سجام تکمیل شده و کد معاملاتی دریافت کرده اند، استفاده کند. در این زمینه شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه موظف است سرویس های لازم از سامانه سجام را برای بورس کالای ایران فراهم کند که موضوع قسمت الف بند 1 ماده 4 دستورالعمل ثبت سفارس کالا در بورس کالای ایران بر آن اساس صورت خواهد پذیرفت. »
یادآور می‌شود، هفته گذشته جواد جهرمی معاون عملیات و نظارت بر بازار بورس کالای ایران نیز از موافقت هیات مدیره سازمان بورس با احراز هویت مشتریان سیمان با کد سجام خبر داده بود که با ابلاغیه سازمان بورس، شاهد تسهیل هر چه بیشتر خرید سیمان از بورس کالا برای همه مصرف‌کنندگان در سراسر کشور خواهیم بود. این اتفاق در شرایطی رقم می خورد که همزمان با تسهیل خرید سیمان، 64 شرکت سیمانی نیز برای عرضه محصولاتشان در بورس کالا پذیرش شده اند و چند شرکت باقی مانده سیمانی نیز در صف ورود به بورس کالا قرار دارند.

-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: سازمان بورس و اوراق بهادار بورس کالای ایران بورس کالا سامانه سجام هیات مدیره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۸۵۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا بازارگردانی به بورس و فرابورس واگذار شد؟

وجود چالش‌هایی در مصوبه سال ۹۹ بورس مبنی بر الزام شرکت‌ها به داشتن بازارگردان، موجب بازنگری سازمان بورس در مصوبه و تصویب مصوبه جدید واگذاری بازارگردانی به بورس و فرابورس شد.

به گزارش مشرق، شرکت بورس تهران در سال ۹۹ همزمان با وضعیت نزولی بازار سرمایه با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد با توجه به اهمیت الزامات نقدشوندگی بازار و لزوم تنظیم عرضه و تقاضا جهت حفظ ثبات بازار سرمایه و صیانت از حقوق سهامداران، لازم است بازارگردانی از سوی ناشران و سهامداران در پذیرش شرکت‌ها الزامی شود.

بر این اساس هر ناشر ثبت شده در سازمان بورس مکلف شد از بازارگردان استفاده کند و کلیه ناشران قرارداد بازارگردانی با بازارگردان منعقد کردند.

بررسی چالش‌های مصوبه سال ۱۳۹۹ بورس

در این میان وجود چالش‌هایی در مصوبه سال ۹۹، مشکلاتی ایجاد کرد که سازمان بورس را برآن داشت تا مصوبه را مورد بازنگری قرار دهد.

یکی از چالش‌های مصوبه سال ۹۹ انبوه منابع ناشران بود که منابع مالی آن‌ها می‌توانست صرف تولید، سرمایه در گردش و پروژه‌های شرکت‌ها شود، اما صرف بازارگردانی شده بود.

چالش دیگر ممنوعیت تملک سهام شرکت‌های اصلی بر شرکت‌های فرعی زیر مجموعه بود که در پی آن باعث می‌شد یک ناشر، خود مالک سهام شرکت اصلی شود.

براین اساس مقرر شد مصوبه سال ۹۹ بازنگری شود و جلساتی با بورس و فرابورس برای ارائه راهکارهای لازم برای خروج از این چالش‌ها تشکیل و تصمیماتی اتخاذ شد.

در نهایت طی روزهای گذشته با تصویب هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، بازارگردانی از حالت الزامی خارج و در اختیار بورس و فرابورس قرار گرفت و در کنفرانس خبری با حضور مدیران سازمان و بورس و فرابورس به جزئیات این مصوبه پرداخته شد.

به گفته عیوضلو عضو هیئت‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهاداردر بازارهای بورس تهران، بازار اول و دوم فرابورس مصوبه سال ۹۹ از حالت الزام خارج شده است و این اختیار به بورس و فرابورس واگذار شد که اگر ناشری می‌خواهد از بازارگردان استفاده کند به این کار ادامه دهد.

عضو هیئت‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان این‌که ناشران بازار اول بورس، همچنان می‌توانند بازارگردان داشته باشند اظهار کرد: دیگر ناشران نیز در طی زمان با هماهنگی بورس و فرابورس برای الزام داشتن و یا عدم استفاده از بازارگردانی آن‌ها تصمیم‌گیری می‌شود.

لغو مصوبه سال ۹۹ به معنای حذف بازارگردانی نیست

همچنین گودرزی مدیرعامل بورس تهران با ارائه توضیحاتی درباره لغو مصوبه سال ۹۹ گفته است حدود ۲.۵ درصد از ارزش معاملات سهم بازارگردان است که نشان می‌دهد در نقد شوندگی اثر بالایی ندارند.

به گفته گودرزی تا ۲ ماه آینده اسامی شرکت‌های بورسی که از بازارگردانی معاف هستند اعلام خواهد شد و شرکت‌هایی که ملزم به بازارگردانی هستند نیز مشخص می‌شود.

مدیرعامل بورس تهران معتقد است لغو مصوبه سال ۹۹ به معنای حذف بازارگردانی نیست و تنها اختیار بازارگردانی را به بورس و فرابورس واگذار می‌کند.

منبع: میزان

دیگر خبرها

  • پسورد Password و حقایق جالب آن
  • هویت ۹۹ درصد رأی دهندگان به صورت الکترونیکی احراز شد
  • پسورد و حقایق جالب آن
  • افت ۳ هزار و ۹۰۲ واحدی شاخص بورس در روز پایانی هفته
  • دیوار و شیپور نباشند باید پشت شیشه آگهی زد
  • افت ۴ هزار واحدی شاخص بورس در روز پایانی هفته
  • چرا بازارگردانی به بورس و فرابورس واگذار شد؟
  • شناسایی صفحات جعلی توسط احراز هویت + فیلم
  • جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا اعلام شد
  • اعلام جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا